Slovenský Grob
Husacina u Jakuba
Vychutnajte si skvelé husacie alebo kačacie hody v našej rodinnej reštaurácii. Otvorené máme pre vás po celý rok aj z možnosťou dovozu k vám domov alebo do firmy.
Naša husacina
O husacine v Slovenskom Grobe
Pod úpätim Malých Karpát, v blízkosti hlavného mesta Bratislavy a Pezinka sa nachádza obec Slovenský Grob, vychýrená husacími špecialitami široko-ďaleko aj za hranicami Slovenska. Znalci dobrého jedla a vína sa tešia na tradičné nefalšované husacie a kačacie hody každý rok.
Husacina má svoju tradíciu v Slovenskom Grobe už viac ako 100 rokov. Jeseň je pre mnohých z Vás neodmysliteľne spojená s husacími a kačacími hodmi. Sezóna hodov začína v septembri a pokračuje až do Vianoc. Hlavným mestom husaciny je Slovenský Grob s množstvom reštaurácii, kde sa tradícia pečenia husí dedí z generácie na generáciu. Táto tradícia je stredoeurópsky fenomén, nikde na svete asi nenájdete také množstvo reštaurácii v malej obci.
Pozývame Vás do našej rodinnej reštaurácie Husacina u Jakuba rozmaznávať svoje mlsné jazýčky na špičkové husacie alebo kačacie hody.
Rodina Krajčovičová
DOVOZ HUSACINY
Dovoz husacinky a husacích špecialít je možný pri objednávke nad 300 eur. Dovoz je limitovaný kapacitami reštaurácie.
DARČEKOVÉ POUKÁŽKY
Darujte poukážku podla vlastného výberu na husacie alebo kačacie hody.
Ako chovať husi, aby vám na stole pristálo chutné mäsko
Recept na chrumkavú hus, ktorou potešíte chuťové poháriky vašich hostí Výsledok v podobe chutnej, chrumkavej a perfektne dochutenej husaciny, ktorú dostanete v našej Reštaurácii u
Ako si prípravíme dozlatista upečenú chrumkavú hus doma
Chrumkavá pečená hus, ktorej lahodné mäsko sa doslova rozpúšťa na jazyku. Nádherná vôňav kuchyni, ktorá vás opantá tak, že sa nebudete vedieť dočkať obedu. Dokonalá kombinácia
10 zaujímavých faktov o husiach
V Reštaurácii u Jakuba milujeme husi. Všetci, od kuchárov až po vás, návštevníkov. A to nielen akosnáď to najchutnejšie jedlo na svete, ktorým podľa nás pečená hus
Svätomartinská husa sa začína už v novembri
Všetci vieme, že obdobie tradičných husacích hodov sa spája s jeseňou. Svätomartinská husa je ale priamo spojená so svätým Martinom Tourským. Na Slovensku sa spája hlavne s Martinovými meninami.
Husacia pečienka je nielen výborná, ale aj zdravá
Hus je kráľovnou tradičných husacích hodov, tým pádom, pečienka je princeznou. Okrem toho, že je lahodná, chutná a jemná, je aj zdravá.
Ako sa vyrábajú naše lokše?
Lokše sú neodmysliteľnou súčasťou tradičných husacích hodov. Viete ako vznikajú? Naše lokše sú znamenité, pretože ich vyrába ručne naša dodávateľka Silvia, ktorá sa k výrobe
Čo o nás hovoríte?
Referencie
Kontaktný formulár
Máte otázku alebo sa chcete objednať? Napíšte nám.
Váš stôl v čase obeda môžete mať zarezervovaný od 12:00 do 16:00. Medzi 16:00 až 17:00 chystáme stoly na večerné rezervácie.